Blog

Een nieuw begin?

1 februari 2018

In mijn beleving is niets een nieuw begin, want alles wat je hebt gedaan en meegemaakt hebt, werkt door in de dingen die je gaat doen. Het kan zijn dat je iets gaat doen op een andere plek, met andere mensen of in een andere rol, maar je neemt jezelf altijd mee.

Zo gaat dat ook als je ZZP-er bent. Ooit had ik de wens om een eigen praktijk voor persoonlijke ontwikkeling te starten. Toen ik in 2009 daarmee een begin maakte koos ik voor de naam “Energy Balance”. Een naam die nog vele mogelijkheden in zich had en mij de ruimte gaf om te ontdekken welke vorm het uiteindelijk zou krijgen.
In de loop van de jaren werd duidelijk dat ik me vooral bezig hield met training en coaching. En ook hoorde ik steeds vaker dat mensen niet naar “Energy Balance” kwamen maar naar Erik Veldhuis. Een jaar geleden besloot ik dan ook dat het sterker is de naam van mijn bedrijf in overeenstemming te brengen met hetgeen waarmee ik me vooral bezighoud: “Veldhuis training & coaching”.

Het bleek een heel proces om deze wijziging tot stand te brengen. Soms had ik het idee dat het allemaal te lang duurde en dat ik leed aan uitstelgedrag. Aan de andere kant had ik ook het gevoel dat het proces gewoon z’n gang mocht gaan. Liever de tijd nemen om iets neer te zetten wat op alle fronten klopt voor mij.
Zei Boeddha niet “Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaar toe.”
Ik heb genoten van de reis en de contacten met mijn reisgenoten die een bijdrage hebben geleverd aan de nieuwe huisstijl en website. Nu ik de bestemming heb bereikt, geeft het mij een voldaan gevoel dat ik deze aan jullie kan laten zien.
Deze bestemming is bereikt, maar de reis is nog niet volbracht, die gaat altijd door, cyclisch met af ten toe een nieuw begin.

Welke wens heb jij? Waar neem jij jezelf mee naartoe?