Over mij

Mijn naam is Erik Veldhuis en ik ben geboren in 1961 in Haaksbergen.

“Heb je dromen over je leven of leef je je droom?” Deze vraag stelde ik toen ik in 2012 afscheid nam van mijn werken in loondienst en fulltime als zelfstandige coach en trainer aan het werk ging. Ik had 23 jaar gewerkt in het hoger onderwijs in diverse functies. Mijn laatste functies waren manager en beleidsadviseur. Tijdens het werken in de onderwijsorganisatie ontdekte ik dat het werken aan processen en procedures me steeds meer energie kostten. Van werken met teams en personen in de organisatie kreeg ik energie. Ik ontdekte dat ik een passie heb voor mensontwikkeling. Er ontstond een zoektocht naar hoe ik hieraan invulling kon geven. Als dit is wat me energie geeft, hoe zorg ik er dan voor dat ik daar het grootste deel van mijn tijd aan kan besteden?

Doen wat mij energie geeft.

Ik volgde allerlei opleidingen op het gebied van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), energetisch werk, klankwerk, systemisch werk en Identiteitgeoriënteerde Psychotraumatheorie en -Therapie (IoPT). Daarin ontdekte ik dat het voor mij belangrijk is om allereerst mezelf te accepteren met alles erop en eraan. Als ik mij ervan bewust ben hoe ik geworden ben zoals ik ben en als ik mezelf kan zijn, kan ik sturing geven aan mijn leven. En dat geldt volgens mij niet alleen voor mijzelf. Door volledig in contact te zijn met mezelf, kan ik werkelijk in contact zijn met mijn omgeving en ben ik me ervan bewust dat ik deel uitmaak van een groter geheel. Die verbinding in eenheid voelt voor mij als thuiskomen.

Mijn dromen leven.

Om mijn dromen werkelijkheid te laten worden ben ik in 2009 gestart met een eigen praktijk voor persoonlijke ontwikkeling. In diverse rollen (coach, trainer, klankwerker, duikinstructeur) lever ik nu een bijdrage aan mensontwikkeling.

Naast mensontwikkeling heb ik ook een passie voor duiken. Toen ik in 2012 op Bali verbleef ontdekte ik een plek met een koraalrif voor de deur, waar ik volop met duiken bezig kan zijn. Ook deze oude droom is werkelijkheid geworden. Een zestal jaren verbleef ik in de zomer 2-3 maanden op Bali.

In het samen werken zijn voor mij vertrouwen, veiligheid, gelijkwaardigheid, respect, autonomie en verbinding belangrijke waarden.

“Heb je dromen over je leven of leef je je droom?”. Volgens mij kan ik zeggen dat ik mijn dromen leef.

Erik Veldhuis:

  • is aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV Nederland)
  • is aangesloten bij de Geschillencommissie Complementaire Behandelvormen CAM Coöperatie in het kader van de WKKGZ. De klachtenprocedure van Veldhuis training & coaching vind je hier.
  • is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO Register)
  • is aangesloten bij het netwerk Het CoachingsGilde
  • voldoet aan de Zilveren Kruis Beoordelingsrichtlijn (ZBR) voor coaching binnen het Livvit programma
  • heeft vastgelegd hoe Veldhuis training & coaching omgaat met persoonsgegevens in het kader van de AVG. Hier vind je het document.